پای پرانتزی

پای پرانتزی

 

آیا فوتبال برای پای پرانتزی ضرر دارد ابتدا باید بگوییم  پای پرانتزی یا ژنوواروم، یک اختلال آناتومی در زانو و ساق پا است. در این اختلال زانوها و ساق به سمت خارج از محور بدن منحرف می شوند و حالت پرانتزی پیدا می کنند. این اختلال می تواند به دنبال اشکال در متابولیسم کلسیم در دوران کودکی یا بزرگسالی رخ دهد. متابولیسم کلسیم و رسوب آن در استخوان، عامل اصلی ایجاد استحکام استخوان ها است. اگر به هر دلیلی از جمله: کمبود ویتامین دی، هیپرکلسیوری و یا اختلال غدد مانند هیپرپاراتیروئیدی، میزان کلسیم در بدن کاهش پیدا کند، فرایند استخوان سازی نیز مختل می شود. این اختلال منجر به تشکیل استخوان های نرم تر و دارای مقاومت کمتر خواهد شد. در نهایت شکل استخوان در برابر فشارهای معمول مانند وزن بدن، تغییر کرده و منجر به پرانتزی شدن پاها می شود.

پای پرانتزی به علت خارج شدن از حالت نرمال خود، متحمل فشار بیشتری می شود. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، بسیار زودتر از دیگران دچار بیماری های زانو خواهند شد. درد زانو، تخریب غضروفی، استئوآرتریت و سایر بیماری های زانو، به صورت شایع در این افراد دیده می شود. اگر این اختلال در کودکی تشخیص داده شود میتوان با رفع علت زمینه ای، آن را اصلاح کرد. هدف ما از نگارش این مقاله پاسخ به پرسش هایی مانند: آیا فوتبال برای پای پرانتزی ضرر دارد یا بهترین ورزش برای پای پرانتزی چیست، می باشد. برای پاسخ به پرسش های خود با ما همراه باشید.

پای پرانتزی در فوتبال

پای پرانتزی در فوتبال

آیا فوتبال برای پای پرانتزی ضرر دارد؟

برای پاسخ به این پرسش باید با مکانیسم مقاومت زانو و پا در برابر استرس های ورزشی آشنا شوید. عامل تثبیت کننده ی زانو در برابر نیروهای منحرف کننده ی آن به خارج، لیگامان کولترال خارجی(LCL) است. علاوه بر این لیگامان، بافت معدنی استخوان و منیسک های داخلی و خارجی نیز در حفظ alignment استخوان نقش دارند. حالت پرانتزی پا باعث می شود با فعالیت های سبک نیز نیروی بسیار زیادی به زانو وارد شود. بنابراین به نظر می رسد پای پرانتزی نسبت یه یک پای سالم، در معرض آسیب های شدیدتری قرار دارد.

در مطالعات گسترده ای با هدف پاسخ به پرسش آیا فوتبال برای پای پرانتزی ضرر دارد یا نه، نتایج جالبی رسیدند. در این نتایج مشخص می شود که بیش از 73% فوتبالیست ها دارای اختلال پای پرانتزی هستند. نکته ی جالب تر این است که افراد دارای پای پرانتزی، تکنیک شوت قوی تر و پیشرفت بیشتری در فوتبال داشته اند. از جمله افراد معروف در فوتبال ایران که دارای پای پرانتزی هستند می توان به مهدی قاعدی بازیکن تیم استقلال تهران اشاره کرد.

پای پرانتزی

پای پرانتزی

کلام آخر

فوتبال برای پای پرانتزی ضرر ندارد،  افراد دارای این اختلال از عملکرد بهتری در این رشته برخوردار هستند. البته در مواردی که اختلال پای پرانتزی شدیدی داشته باشید ممکن است دچار آسیب دیدگی های شدید حین فوتبال شوید. بنابراین بهتر است افراد دارای پای پرانتزی قبل از اقدام جهت شرکت در رشته فوتبال، توسط فیزیوتراپ یا متخصص ارتوپدی ویزیت شوند.

 

 

اگر این مطلب برای شما مفید بود حتما وبلاگ آیا فوتبال برای دیسک کمر ضرر دارد یا خیر؟ را مطالعه کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *